Hjem / Artikler / Suksess med varmepumper

Suksess med varmepumper

BRA PÅ PRIS: – NÅR VI KJØPER INN VARMEPUMPER, KJØPER VI EN HEL CONTAINER. DA FÅR VI PRISER SOM INGEN ANDRE FÅR, OG VI SELGER VIDERE TIL ANDRE FORHANDLERE, SIER KETIL RAAUM I KELI AS.

(Faksimile Oppland Arbeiderblad 2. mars 2018)

Foto: Kristin Stavik Moshagen – Tekst: Kristin Stavik Moshagen

Gjøvik: Kundene strømmer til Keli selv om de verken har selgere eller kjører offensiv markedsføring.

I januar for 25 år siden startet han opp bedriften Keli som selger og monterer varmepumper. Han startet i det små i lokaler i Hunndalen. Bedriften vokste ut av lokalene og flyttet til Vestre Toten veg. Nå er også de lokalene for små og er lagt ut for salg.

– Vi har lager to andre steder på Gjøvik. Vi har en intensjonsavtale om nye lokaler. Vi ønsker synlig beliggenhet, sier Raaum.

Han har 14 ansatte, men ingen av dem er selgere. Det er montører og servicemedarbeidere.

– Kundene kommer av seg selv. Vi satser på at kundene kommer tilbake, og at de er så fornøyde at de sender slekt og venner, sier Raaum.

Stordriftsfordeler
Keli satser imidlertid ikke bare på personkunder. Bedriften overtok nylig de 3000 varmepumpe-kundene til Lunex Markismannen på Kløfta. De har også tidligere kjøpt opp et konkursbo, og når Keli har «spist opp» flere konkurrenter og fått større kundegrunnlag, gir det bedre innkjøpspris på varmepumper inn til bedriften – som igjen gjør at prisen kan senkes ut til kundene.

– Når vi kjøper inn varmepumper, kjøper vi en hel container. Da får vi priser som ingen andre får, og vi selger videre til andre forhandlere som Euronics og Coop. Vi er hovedservicepartner for Panasonic. Er det et problem i Norge, havner det her, og vi får deler direkte tilsendt fra Panasonic i Hamburg. Leveransene er raske, sier Raaum.

Raaum erfarer at folk gjerne kjøper flere varmepumper når de først har hatt en i noen år. Da ser de fordelen ved å ha varmepumpe flere steder i huset, i garasjen eller på hytta. Levetida til ei varmepumpe er 10–12 år, og han opplyser at mellom 70.000 og 80.000 varmepumper vil måtte skiftes ut årlig i årene som kommer.

– Vi vil ha en stor andel av det, sier Raaum.

Denne vintersesongen har ført til at mange har hatt god nytte av varmepumpa si. Raaum sier nysalget har vært på det jevne, men mange kunder med eldre versjoner av varmepumper har erfart at den trenger utskifting.

– De gamle pumpene har fått siste juling denne vinteren, sier han.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

preloader