Hjem / Artikler / Service på varmepumpe

Service på varmepumpe

Hvor ofte og hvilken service som bør utføres på varmepumpen varierer med type pumpe, årstid etc.  NOVAP, Norsk varmepumpeforening har en egen side hvor du kan finne nyttig informasjon om dette: https://www.varmepumpeinfo.no

Normal rengjøring og bytte av filtre kan du i de fleste tilfeller gjøre selv, men vi anbefaler en utvidet service med jevne mellomrom, helst årlig. Våre dyktige serviceteknikere demonterer f.eks innedelen slik at de områdene du ikke kommer til med en støvsuger blir rengjort. Tester viser at dårlig vedlikehold kan føre til at luftstrømmen kun når halve lengden av en ren varmepumpe! Da kan det bli kaldt i den delen av rommet som er lengst fra innedelen.

Å bytte av pollenfilter er også viktig for å oppnå optimal rensing av lufta i boligen, spesielt for allergikere kan et filterbytte gi en bedre hverdag.

Se i bruksanvisningen som fulgte med varmepumpen for vedlikehold og anbefalte intervaller, da dette kan variere fra produsent til produsent. Har du spørsmål om din varmepumpe så ring oss gjerne, vi vet det meste om de fleste merkene på markedet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

preloader