Hjem / Gjør det selv – service

  Gjør det selv – service

  Gjør det selv - service - Keli ASGjør det selv - service - Keli AS

  Ta servicen selv: "Gjør det selv" Servicepakke

  «Gjør det selv» Service pakken til luft-luft varmepumper.

   

  For at en varmepumpe skal fungere optimalt, og gi deg god, stabil og økonomisk drift i mange år, er det viktig å ha gode rutiner på Service og Vedlikehold.

  Vi anbefaler at det tas service etter 1 år, og deretter hvert 2. år ved normaldrift. Dersom du ønsker å utføre disse servicene selv, har du så klart muligheten til å gjøre dette.

  Vi kan levere deg «gjør det selv» servicepakken, som inneholder et tilpasset såpekonsentrat og det du trenger for å foreta en service på din varmepumpe.

  Har du spørsmål om pakken er du velkommen til å ringe oss på 815 00 666 eller fylle ut kontaktskjemaet nedenfor.

  Du kan også bestille direkte på vår nettbutikk her

   The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

   Gjør det selv - service - Keli AS

   En varmepumpe må rengjøres innimellom for at den skal opprettholde sin kapasitet og fungere effektivt. Det passerer mye luft gjennom varmepumpen hver dag, og det fører til at støv og partikler blir sittende fast i systemet.

   Enkel rengjøring av varmepumpen bør gjøres jevnlig, hvor ofte er avhengig av mengden støv ellers i boligen. En grundigere rengjøring bør gjøres én gang hvert eller hvert annet år. Dette er viktig slik at ikke levetiden for varmepumpen forkortes.

   Følg disse trinnene for å rengjøre varmepumpen din:

   Overflater

   Støv og luftbårne partikler finnes i alle hjem, og det er derfor lurt å tørke over varmepumpens innedel jevnlig slik at du holder overflatene rene.

   Rengjøring av luft til luft varmepumpens filter

   Du kommer til filteret ved å åpne luken foran på innendørsdelen. Ta ut filteret, og støvsug det grundig. Når filteret virker slitt, er det på tide å kjøpe et nytt. Husk at du alltid bør kjøpe et filter som anbefales for nettopp din luftvarmepumpe. Kontakt oss om du er i tvil om hvordan rengjøringen skal utføres.

   Rengjøring av varmepumpens innedel

   Hvis noen i husholdningen røyker innendørs, eller hvis varmepumpens innedel er plassert nær et kjøkken, kan det komme røyk eller matos i lamellene som danner en fet overflate. Dette kan du fjerne ved å benytte vårt «Gjør det selv» rensekit. Det følger med en beskrivelse som forklarer steg for steg hvordan du renser varmepumpens innedel. Prosessen er enkel å utføre, og medfører ikke noe søl. Fett og støv løses opp og sendes ut i kondenssystemet.

   Rengjøring av varmepumpens utendørsdel

   Tørk over plast- og platedeler med en fuktig klut. Sjekk også at dreneringshullet ikke er tettet igjen av løv eller annet som kan forhindre kondensvæsken i å renne ut. Det kan også forekomme at det samler seg løv og snø i varmepumpen, og da må dette fjernes. Kontroller også viften, slik at det ikke er noe der som har festet seg i luftinntaket. Hvis det til stadighet kommer inn løv og snø i pumpen, kan du kjøpe et deksel som beskytter mot nettopp vær og vind.

   Rens av varmepumpens utendørsdel

   «Gjør det selv» settet består av en inne- og en utedel. Nå kan du benytte samme prosedyre på utedelen som på innedelen, men her kreves det ingen demontering.

   Dette er et effektivt middel for å rengjøre ute- og innedelen av din varmepumpe. Vi anbefaler likevel at det minimum hvert 2. år utføres en komplett service av en av våre dyktige montører som alle er NOVAP- og F-gass sertifiserte. De utfører også andre tester og sjekker kontrollpunkter på anlegget.

   preloader