Service - Keli AS

Service

Varmepumper

Service på luft-luft varmepumper.

For at en varmepumpe skal fungere optimalt, og gi deg god, stabil og økonomisk drift i mange år, er det viktig å ha gode rutiner på Service og Vedlikehold.

Vi anbefaler at det tas service etter 1 år, og deretter hvert 2. år ved normaldrift. For våre kunder passer vi tiden, og tar kontakt når det er servicetid.

Rens av inne og utedel fjerner urenheter og belegg som svekker varmepumpens evne til å oppta/avgi varme/kulde. I tillegg er det viktig å sjekke for feil og skader/slitasje samt sjekke varmeleveranse og alle funksjoner.

Våre avtalekunder får rabatt og betaler kun kr. 1.990,- Veil pris kr. 2.290,-

Vi utfører service og reparasjoner i hele Østlandsområdet på alle typer varmepumper. Alle våre montører er NOVAP- og F-gass sertifiserte.

Vi tar alle forholdsregler når det gjelder hygiene, og følger rådene til FHI.

«Gjør det selv»

Servicepakken til luft-luft varmepumper.

Service - Keli AS

For at en varmepumpe skal fungere optimalt, og gi deg god, stabil og økonomisk drift i mange år, er det viktig å ha gode rutiner på Service og Vedlikehold.

Vi anbefaler at det tas service etter 1 år, og deretter hvert 2. år ved normaldrift. Dersom du ønsker å utføre disse servicene selv, har du så klart muligheten til å gjøre dette.

Vi kan levere deg «gjør det selv» servicepakken, som inneholder et tilpasset såpekonsentrat og det du trenger for å foreta en service på din varmepumpe.

Har du spørsmål om pakken er du velkommen til å ringe oss på 815 00 666 eller fylle ut kontaktskjemaet  her.

Du kan også bestille direkte på vår nettbutikk her

Vedlikehold av varmepumpe

En varmepumpe må rengjøres innimellom for at den skal opprettholde sin kapasitet og fungere effektivt. Det passerer mye luft gjennom varmepumpen hver dag, og det fører til at støv og partikler blir sittende fast i systemet

Enkel rengjøring av varmepumpen bør gjøres jevnlig, hvor ofte er avhengig av mengden støv ellers i boligen. En grundigere rengjøring bør gjøres én gang hvert eller hvert annet år. Dette er viktig slik at ikke levetiden for varmepumpen forkortes.

Følg disse trinnene for å rengjøre varmepumpen din:

Overflater

Støv og luftbårne partikler finnes i alle hjem, og det er derfor lurt å tørke over varmepumpens innedel jevnlig slik at du holder overflatene rene.

Rengjøring av luft til luft varmepumpens filter

Du kommer til filteret ved å åpne luken foran på innendørsdelen. Ta ut filteret, og støvsug det grundig. Når filteret virker slitt, er det på tide å kjøpe et nytt. Husk at du alltid bør kjøpe et filter som anbefales for nettopp din luftvarmepumpe. Kontakt oss om du er i tvil om hvordan rengjøringen skal utføres.

Rengjøring av varmepumpens innedel

Hvis noen i husholdningen røyker innendørs, eller hvis varmepumpens innedel er plassert nær et kjøkken, kan det komme røyk eller matos i lamellene som danner en fet overflate. Dette kan du fjerne ved å benytte vårt «Gjør det selv» rensekit. Det følger med en beskrivelse som forklarer steg for steg hvordan du renser varmepumpens innedel. Prosessen er enkel å utføre, og medfører ikke noe søl. Fett og støv løses opp og sendes ut i kondenssystemet.

Rengjøring av varmepumpens utendørsdel

Tørk over plast- og platedeler med en fuktig klut. Sjekk også at dreneringshullet ikke er tettet igjen av løv eller annet som kan forhindre kondensvæsken i å renne ut. Det kan også forekomme at det samler seg løv og snø i varmepumpen, og da må dette fjernes. Kontroller også viften, slik at det ikke er noe der som har festet seg i luftinntaket. Hvis det til stadighet kommer inn løv og snø i pumpen, kan du kjøpe et deksel som beskytter mot nettopp vær og vind.

Rens av varmepumpens utendørsdel

«Gjør det selv» settet består av en inne- og en utedel. Nå kan du benytte samme prosedyre på utedelen som på innedelen, men her kreves det ingen demontering.

Dette er et effektivt middel for å rengjøre ute- og innedelen av din varmepumpe. Vi anbefaler likevel at det minimum hvert 2. år utføres en komplett service av en av våre dyktige montører som alle er NOVAP- og F-gass sertifiserte. De utfører også andre tester og sjekker kontrollpunkter på anlegget.