Hjem / Artikler / Full fart etter koronaknekk: – Må ansette flere

  Full fart etter koronaknekk: – Må ansette flere

  Full fart etter koronaknekk: – Må ansette flere - Keli AS

  HAR HANDLET: Ketil Raaum valgte å ikke permittere. I stedet er det blitt nyansettelser og oppkjøp av konkursbo. Foto: Arkivbilde

  Keli AS økte med mer enn femti prosent i fjor. Ambisjonene er store også i koronaåret 2020.

  (Faksimile Oppland Arbeiderblad 19. juni 2020) Av Per Hovland

  Etter en forrykende start på fjoråret, staket Ketil Raaum ut et hårete mål for Gjøvik-baserte Keli AS; å doble omsetningen fra året før.

  Det holdt hardt.

  Men likevel, en omsetningsøkning fra 14 til 21,5 millioner er vel mer enn småpent.

  – Sikter du høyt, blir resultatet som regel bra. Fjoråret ble fantastisk for oss, sier Raaum.

  Resultat før skatt ble 1,6 millioner kroner, én million mer enn 2018.

  Permitterte ikke

  Keli AS selger varmepumper og utstyr til disse, samt utfører service. I 2020 er målet å tangere fjorårsresultatet, sier Raaum.

  – Vi fikk en koronaknekk vi som alle andre. Men i stedet for å permittere, valgte vi å holde det i gang. Det ser ut til at det betaler seg. Nå er det i alle fall full fres. I det siste har vi ansatt tre, hvorav en på Gjøvik. Og vi har jobb til i alle fall tre til.

  Konkurshandel

  Raaum sier han har sikret seg flinke selgere og montører, som ble permittert hos andre etter koronautbruddet. Disse er fordelt på Gjøvik og underkontorene på Kløfta og Rena.

  Han har også kjøpt opp partier med varmepumper fra bedrifter som har gått konkurs. Dermed sitter han med et varelager han har store planer om å få fart på gjennom sommeren og ikke minst høsten, som vanligvis er høysesong.

  – Vi leier nå to lagre i Gjøvik, forteller han.

  I stedet for sydentur?

  Ketil Raaum sier det tok mange år før varmepumpene ble anerkjent som varmekilde. Nå øker også aksepten for å bruke dem til det motsatte, kjøling.

  – Vi har i alle fall aldri opplevd så mange henvendelser fra folk som spør etter nedkjøling. Vår teori, i tillegg til at det har vært varmt, er at folk ikke får brukt pengene sine på å reise. Da bruker de pengene på hjemmet i stedet.

  Raaum sier han planlegger å ekspandere ytterligere, med tre nye underkontorer omkring Oslo.

  På Gjøvik trenger han egentlig mer plass, men har enn så lenge ikke kommet over det ideelle lokalet som kan tilfredsstille lagerbehovet.

  Veggen

  – De ansatte har mye av æren for at det går så bra, sa Ketil Raaum i fjor, vel vitende om at varmepumpemarkedet kan svinge. I 2010 møtte de nemlig «veggen».

  – Plutselig ble det bråstopp. Vi måtte ta store omstillingsgrep og legge ned filialer som nylig var etablert. Men det var helt nødvendig, sier han.

  Nå går han altså framtiden i møte med god vind i seilene.

  Leave a Reply

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  preloader