Hjem / Artikler / Varmepumpekongen selger som aldri før

  Varmepumpekongen selger som aldri før

  Varmepumpekongen selger som aldri før - Keli AS

  GJØVIK: – Vi går for en dobling i år, sier Ketil Raaum. Og han er i rute.

  (Faksimile Oppland Arbeiderblad 23. april 2019) Av Per Hovland

  Bakgården i Vestre Totenveg er full av utrangerte varmepumper som nå skal demonteres og kildesorteres. I løpet av senvinteren er de blitt tatt ned fra kundenes vegger og erstattet av nye.

  Aldri før har Keli AS solgt og utført service på flere varmepumper. I fjor omsatte eier Ketil Raaum for over 14 millioner. I år flesker han til med en målsetning på 30 millioner. Og han ligger an til det etter årets tre første måneder.

  – I fjor omsatte vi for 2,7 millioner første kvartal. I år kan er vi oppe i 5,7 millioner, sier Bente Johannesen inne fra regnskapskontoret.

  Varmepumpekongen selger som aldri før - Keli AS

  TRAVLE DAGER: Bente Johannesen (t.v.) og Camilla Bergersen har hatt mer enn nok å henge fingrene i på kontoret i Vestre Totenveg

  Ansetter flere

  Ketil Raaum eier og driver Keli As med hovedkontor på Gjøvik og egen avdeling på Kløfta. Sistnevnte salgsavdeling ble åpnet i februar i år og har bidratt med ekstra million i kassa.

  Salgsoppsvingen kommer i tre måneder som vanligvis er stille. Høsten er nemlig høysesong for varmepumper.

  – Også høsten i fjor solgte vi bedre enn noen gang, sier Raaum.

  Basert på dette kjøper han inn flere servicebiler øker med fire nye medarbeidere, montører og servicemannskap.

  – Vi skal være klare til august, da den travleste tiden begynner, sier han.

  Bråstopp i 2010

  I dag er det 18 ansatte i bedriften som startet på Lillehammer tidlig på 90-tallet. Etter få år flyttet de til Hunndalen, og senere til Vestre Totenveg.

  – De ansatte har mye av æren for at det går så bra, sier Ketil Raaum, vel vitende om at varmepumpemarkedet kan svinge. I 2010 møtte de «veggen», etter et år i forveien.

  – Plutselig ble det bråstopp. Vi måtte ta store omstillingsgrep og legge ned filialer som nylig var etablert. Men det var helt nødvendig, sier han.

  Nettopp derfor gleder Keli-folket seg over at pila peker rett vei.

  – Det er litt som å bli friskmeldt etter en alvorlig sykdom, sier Raaum.

  Kontainerlass

  Nysalg av varmepumper er det som i hovedsak trekker opp omsetningen for virksomheten i Vestre Totenvei. Men i bunn ligger nå en solid kundeportefølje som trenger regelmessig service på sine pumper, og på sikt også utskifting. I tillegg monterer Keli for andre varehus. Kundegrunnlaget er spredt over hele Østlandet, sier Raaum, som opprinnelig er fra Skedsmokorset.

  OA har vært i kontakt med andre varmepumpeleverandører i distriktet, som ikke rapporterer om noen spesiell salgsøkning. Raaum mener selv at de har tatt en større markedsandel.

  – Vi er blitt såpass store at vi kan gjøre gunstige innkjøp, vi bestiller hele kontainerlass. Det er hos leverandørene vi må hente pengene. Prisen ut til kundene må holdes konkurransedyktige, sier Raaum.

  Ombestemte seg

  – Da OA snakket med deg for halvannet år siden var du på flyttefot. Hvorfor har ikke det skjedd?

  – Det stemmer at vi hadde planer om flytting, men ikke for enhver pris. Vi kunne tenkt oss bedre utstillingslokaler. Jeg har en drømmetomt på Rambekk, men har ikke lyktes med å få kjøpt. Derfor falt valget på å fortsette videre i dette huset som i sin tid var bestyrerboligen for Grobøl. Kanskje blir det påbygg her, sier Keli-sjefen.

  Leave a Reply

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  preloader